Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

THE BRITISH INVASION

- Bjørn Fjæstad, Poul Halberg, Dicte og Søren Sko

I forlængelse af de tidligere Classic Artist koncerter, ”Woodstock” - ”The Beatles Final Albums” og ”Rolling Stones – Its Only Rock' N Roll, But We Like It”, er denne en hyldest til hele den "Britiske Invasion" - en af de vigtigste perioder i populærmusikkens historie.
Vi har igen samlet et hold af fantastiske solister, Bjørn Fjæstad, Poul Halberg, Dicte og Søren Sko, der sammen med et suverænt backing-band, dykker ned i den fantastiske musik fra rockens absolutte guldalder.

I midten af tresserne ramte en bølge af musik fra britiske pop- og rock bands omverdenen som en tzunami. En ungdomskulturrevolution, og tydelig modkultur til den massive amerikanske påvirkning af underholdningsindustrien der havde præget efterkrigstiden. The Beatles og The Rolling Stones var en del af The British Invasion, men grupper og solister  som The Who, Kinks, The Animals, Cream, Manfred Mann, Spencer Davies Group, Donovan, Cilla Black, bare for at nævne nogle få, var alle med til at definere den nye tid.

Tidens unge tog sultent musikken til sig, når de britiske grupper med stor dygtighed kombinerede hvid amerikansk rock n' roll og de farvede amerikaneres bluesmusik. Den nye musik var generelt mere rå og upoleret, og præget af forskellige stilarter. Det karakteristiske Merseybeat, The Beatles med flere, opstod i og omkring Liverpool, og var meget forskellig fra de mere blues inspirerede grupper som The Rolling Stones, The Animals m.fl.
I mellem disse poler opstod en rigdom af grupper som, hver på deres måde, fandt en niche og opfyldte et behov hos tidens meget bevidste ungdom.

The British Invasion var primært musik, men også forskellige bud på livsstil, herunder påklædning. De unge kunne nu identificere sig med forskellige musikalske udtryk, og gennem livsstil og uniformering, signalere hvilken type musik der var deres foretrukne.
De ældre generationer så hovedrystende til, mens ungdommen fandt sammen i et spirende oprør mod de bestående normer, og en ny bevidsthed der også skulle blive en faktor i den politiske udvikling.

At musikken der opstod i tressernes ungdomskultur har overlevet, i dag under den bredere folkelige betegnelse tressermusik, vidner om de kvaliteter der prægede tiden og The British Invasion.


Bemærk venligst:
Der er til denne koncert mulighed for tilkøb af billet incl. vores populære koncertmenu med start præcis kl. 17.45 på Hotel Søparken lige overfor Kulturcenteret.  (+ kr. 175.-)

(kan tilkøbes sammen med billetten eller bestilles på tlf. 4272 6524 (kl. 9-14) senest 10. oktober 2022)

OBS! Ved tilkøb af koncertmenu, kan du forhåndsreservere dine pladser i salen, så maden kan nydes i ro og mag. Du bliver kontaktet herom via mail ca én uge inden koncerten.

Dato og tidspunkt: Fredag 14. Oktober 2022 kl. 20.00.
Dørene åbner: Cafeen er åben fra kl. 18.30 for koncertgæster.
Indgang til koncertsalen åbnes 30 min før koncertstart.
Ca. varighed af arrangementet: 2 - 2,5 timer
Bemærk venligst: Unummererede siddepladser
Billettyper: Standard billet - Salen  : 295,- kr. + gebyr (10.-)
                        Billet incl. Koncertbuffet: 470,- kr. + gebyr (10.-)

Kulturcenter Jammerbugt
Søparken 2, 9440 Aabybro