Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Nordkraft Big Band feat. Uffe Markussen

I anledning af hans 70-års fødselsdag, hylder vi vores tenorsaxofonist Uffe Markussen, der gennem et helt liv har beskæftiget sig med jazzmusikken i ind- og udland. Uffe er ved denne koncert hovedsolisten og omdrejningspunktet for repertoiret, der spænder vidt – fra hans mange år i DR Big Bandet til de seneste 12 år med Nordkraft Big Band. Uffe Markussen er en af de musikere, der har siddet med i Nordkraft Big Band lige fra starten og været med til at trække det store læs, både som musiker og en overgang som bestyrelsesmedlem.

Han er opvokset i Frederikshavn og har derfor et særligt forhold til det Nordjyske, hvorfor pladsen i Nordkraft Big Band var ganske naturlig. Som ung rykkede han til København, hvor musikerkarrieren for alvor tog fart. Han spillede bl.a. med Marilyn Mazur i Zirenes, Six Winds (Alex Riel) og senere MM4. Han boede en periode i Madrid (1988-90), hvor han spillede med gruppen Solar (Joaquin Chacon og Guillermo McGill m.fl.). Han lavede desuden flere tv-programmer med Chuck Israels.

I 1990 vendte Uffe retur til København og en plads i Radioens Big Band, hvor han var ansat i 22 år. Sideløbende havde han adskillige grupper med bl.a. Ben Besiakov, Henrik Bolberg, en europæisk gruppe med Joaquin Chacon og Billy Hart. 

Nordkraft Big Band:

Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et af landets mest aktive, visionære og seriøse ensembler indenfor rytmisk samtidsmusik. De er internationalt anerkendt og har arbejdet med bl.a. John Clayton (US), Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Nikolaj Bentzon, Aviaja Lumholt, Veronica Mortensen, Jimmy Jørgensen, Zika, Martin Brygmann, Søren Sko, Dorthe Gerlach, Niels Jørgen Steen, Szhirley, Kaya Brüel, Birthe Kjær, Rasmus Bjerg og mange flere.

Koncerten er en del af Nordkraft Big Bands projekt Big Band Night, hvor vi sætter fokus på at præsentere jazz- og bigbandmusik for især unge mennesker og på sigt opbygge og sikre et publikum for genren i fremtiden.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Jammerbugt Kommune og er en del af Jammerbugt Kulturuge40.

Dato og tidspunkt: Tirsdag 04. oktober 2022 kl. 20.00
Dørene åbner: kl 19.00
Ca. varighed af arrangementet: 2 timer
Bemærk venligst: Unummererede siddepladser
Billettyper: Standard billet: 80 kr. + gebyr (10.-)

Kulturcenter Jammerbugt
Søparken 2, 9440 Aabybro