Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

LÆR AT DOGMESTRIKKE

HEDESTRIK

I samarbejde med LOF

Workshop strik

Søndag d. 28. april

kl. 9.30 - 12.30

Pris 50 kr

Rus  & Riller

Havnegade 8

 

Hedestrik vil gerne vise og formidle dogmestrik, som er en teknik hvor man strikker af ubearbejdet rå uld, uden at karte eller spinde. Det er helt naturligt, bæredygtigt og en enkel proces, som giver noget rigtig flot strik.

På meget få trin går du fra at have ubearbejdet råuld til at have et færdigt produkt mellem hænderne. Vi strikker med uld fra vestjysk spælsau, som har meget langfibret hår, der gør det muligt at strikke uden at karte eller spinde.

 

Man behøver ikke at være god til at strikke, for at komme til workshoppen, men det er godt at kunne strikke ret, vrang og slå masker op.

 

I Hedestrik vil vi gerne sætte fokus på al den nordiske uld, som ligger ubrugt hen som et restprodukt ved de nordiske fårebønder. Vi vil fortælle om uld i et klimaperspektiv og om hvilket uld man kan vælge. Vi vælger dogme- og fristrik som et modsvar på den kommercielle garn- og strikkeverden.

 

Hvis du vil se mere om dogmestrik, kan du finde os på Instagram som @hedestrik.

 - 

Rus og Riller
Havnegade8, 5600 Faaborg