Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Svestar består af fire musikere, hvis samarbejde begyndte for år tilbage på Syddansk Musikkonservatorium og er kendetegnet ved en rendyrket spilleglæde, musikalsk legesyge og et stort dynamisk spænd. Fra det fabulerende og fyrige til det helt sarte og enkle. Fra det mere moderne tonesprog til det traditionelle i folkemusikken. Musikken rummer alt fra sprudlende instrumentalnumre, til smukke ballader med et nordisk og keltisk touch, og gruppen udgav anmelderrost debutalbum i 2013 og i 2018 udgav de deres andet album "Kærligt hilset fra Ingenmandsland". Den danske folk-scene er i en rivende udvikling disse år, og Svestar er en yderst spændende del af denne udvikling. Grænserne er konstant i bevægelse for hvad folkemusik er og kan. Svestar har en musikalsk nysgerrighed, en baggrund med både klassisk musik og folkemusik og ikke mindst en stor passion for at finde nye udtryk med et solidt afsæt i traditionen.

De spiller koncerten "Åndehuller": Et åndehul er et sted at få luft! Og et åndehul er i bogstaveligste forstand et hul i isen, hvor sæler og andre arktiske dyr kan søge hen og få luft efter at have neddykket. I overført betydning er det et fristed uden for mange disciplinære begrænsninger. Vi søger hele tiden åndehuller: De rolige åndehuller i naturen, de åndehuller, som vi deler i fællesskab og åndehullerne med de nære relationer. Men vi søger og længes også efter det løsslupne festlige åndehul, det ukontrollerede og ikke mindst – det håbefulde åndehul. For sælerne er det helt afgørende, at de kan finde åndehuller, hvor de kan trække vejret. Og på samme måde er åndehullerne helt afgørende for vores evne til at trives som mennesker. Vi glæder os derfor til at præsentere en koncert, hvor vi i musikken og sangenes tekster reflekterer over netop åndehullets betydning i alle dets afskygninger. En koncert, hvor vi musikalsk kommer vidt omkring og formidler de helt tyste og inderlige fristeder vi længes efter, til det løsslupne og energiske som slippes fri når vi mødes omkring fællesskabets åndehuller.

Svestar har optrådt i mange forskellige sammenhænge rundt om i landet: kirkekoncerter, sognearrangementer, højskoler, festivaler m.m. Gruppen har to vellykkede turnéer til Japan bag sig, og har blandt andet spillet i Tokyo, Osaka og Kobe. I februar 2013 spillede Svestar i forbindelse med TV-transmissionen af Danmarks Landsindsamling i Roskilde Domkirke. Derudover har Svestar bl.a. optrådt  anmelderrost i Minden i Tyskland.

Svestar består af Anne Roed Refshauge, vokal, Kirstine Sand, violin, Kirstine Elise Pedersen, cello og Marie Sønderby, klaver

Denne koncert er en del af BRO-koncerterne produceret af foreningen Ballhaus. En BRO-koncert bygger bro mellem musikalske genrer eller rettere udvisker grænserne mellem musikalske genrer, udforsker og eksperimenterer. Koncerterne i MUSIKiKANTEN er ligeledes støttet af Odense Kommune og William Demant Fonden.

 

Dørene åbner 30 minutter før koncerten. 

Billetten inkluderer en drink og snacks.

MUSIKiKANTEN
Stenløse Bygade 14, 5260 Odense S