Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Ingunn Birkeland (f. 1979) er uddannet tøjdesigner ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (nu KHiO) og har hovedfag (MA) i tøj og kostumer. Siden 2005 har hun designet tøj, sko, smykker og tekstilkunst i eget navn. Hun har gjort sig bemærket med iøjnefaldende kjoler designet til norske kulturpersonligheder og flere af hendes værker er købt af norske museer, deriblandt Nasjonalmuséet. Hun er også kendt for rudemønstret CITY, hun har udviklet en væveteknik og overført den til forskellige produkter så som emaljesmykker, sko og uldtæpper for den norske producent Røros Tweed og senest strikke- og syopskrifter i bøgerne INGUNN BIRKELAND STRIKKER, INGUNN BIRKELAND SYR og INGUNN BIRKELAND HÆKLER.

Ingunn er optaget af, at folk gennem det at lære selv at lave tøj, får indblik i processen, som ligger bag et stykke tøj. Dette kan inspirere til, at vi sætter mere pris på – og passer bedre på – tøjet og dertil giver det en mere bæredygtig og farverig garderobe, som der er grund til at være stolt af.

I foredraget skal vi se billeder fra hendes årelange og farverige samarbejde med fotograf Knut Bry. Du får også et indblik i hendes både at arbejde på som designer, både i eget atelier og sammen med andre. Udover billeder af strik, syning og hækling, skal vi også se et udvalg af billeder arbejder udført med andre teknikker og hvordan hun genbruger rester fra sine producenter. Farver er centralt og det der kan virke som et tilfældigt udvalg, er i virkeligheden et nøje sammensat og gennemarbejdet spektrum.

Husk at denne billet kun er gyldig med enten partout- eller dagsbillet.

Festsalen på Bjerremark
Ubjergvej 19, Ubjerg, 6270 Tønder