Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Workshop: Plantefarvning Med By Bjørg

By Bjørg er en lille hobby virksomhed, der plantefarver garn med tanke på bæredygtighed og naturen. By Bjørg består af Bente og Katrine, som også er mor og datter. Bente er textilfarver og har derfor den faglige baggrund for at kunne farve. Katrine er uddannet biolog, med speciale i den danske natur og har flere års erfaring i naturforvaltning.

De farver primært med planter fundet i den vestjyske natur, og de vælger planter med omhu og respekt for naturen. Når de sanker planter, lader de altid som minimum 2/3 stå tilbage, så der stadig er blomster til insekterne, og planterne har mulighed for at sætte frø og lave nye planter til næste sæson.

I selve farveprocessen, har de tanke på at gøre det så bæredygtigt så muligt. De bruger solopvarmet vand, for at reducere mængden af gas de bruger i gruekedlerne. Ligeledes bestræber de sig også på at bruge så lidt skyllevand som overhovedet muligt, til at fjerne overskudsfarve fra garnet.

 Til denne workshop kommer vi omkring:
Almindelige håndværks teknikker 
Lidt om planter
Lidt om garn
Lidt om bejdsning både før og efter farvning 
Farvning af ensfarvet garn gul - rød og grøn

Når du deltager i workshoppen får du et kompendium med hjem, ligesom du får 3 x 50 gram garn med, som du betaler 150,- i materialepris for – afregnes direkte med underviserne. Du skal derfor ikke medbringe eget garn.

Husk at denne billet kun er gyldig med enten partout- eller dagsbillet

Keramikværkstedet på Kiers Gaard,
Søndergade 12, , 6280 Højer