Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Den første kvinde, som cyklede jorden rundt, er dansk! Hør om hende og andre vilde historiske cykel-pionerer.

Drevet af udlængsel, nysgerrighed og en udstoppelig sult på eventyr har de danske verdenscyklister udforsket klodens fjerneste afkroge, højeste bjerge og tørreste ørkener. de har mødt fremmede venner i lande langt borte og tegnet deres egne streger på verdenskortet. Det skete i 1920erne, da de første danskere cyklede jorden rundt med soveposer og pistoler spændt på styret, og det sker i 2020erne, hvor flere end nogensinde sætter ud i verden på cykel.

De to forfattere til bogen Velo og medlemmer af Eventyrernes Klub i Danmark - Tore Grønne og Bjørn Harvig - fortæller om egne strabadserende oplevelser i cykelsadlen, krydret med historiske tilbageblik på nogle af de verdenscyklister, som optræder i bogen.

Hør Tore Grønne berette om sin lange rejse hjem fra KIna til Danmark og Bjørn Harvig fortælle om en cykeltur fra Danmark til Iran. Rejser gennem steder, der ellers er lukket land for de fleste, men hvor cyklen blev en nøgle til at åbne verden.

Dørene .åbnes kl. 18.30.

Der er gratis kaffe/the og kage i pausen.

Kom i god tid for parkering.

Plantagehuset
Plantagevej 7, 7700 Thisted