Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Sporvejsmuset Skjoldenæsholm er et levende museum og et kørende museum. Du oplever kollektiv transport som den tog sig ud i slutningen af 1800- og i 1900-tallet.

Der er kørende sporvogne fra de 3 danske sporvognsbyer København, Odense og Aarhus og fra en lang række byer i Europa. Sågar en sporvogn fra Melbourne i Australien kan opleves. I remiserne er der plancher og udstillinger om sporvejsdriften. Vi udstiller også en mock-up af en letbanevogn fra den kommende letbane langs Ring 3 fra Lundtofte til Ishøj.

Sporvognene kører normalt hver 10. minut og når entreen er betalt, er det gratis at køre med de elektriske sporvogne hele dagen. Turen går gennem museet og ud i skoven til endestationen Eilers Eg hvor cafévognen er placeret og du kan indtage købt eller medbragt mad. På udvalgte dage kan du køre med en hestesporvogn ("Hønen") fra 1876 og en hesteomnibus fra 1897 (mod gebyr).

I busudstillingshallen udstilles ca. 30 busser som illustrerer udviklingen i busdrift over de seneste ca. 140 år. På mange åbningsdage kan du køre en tur med en af museets veteranbusser rundt om Valsølille Sø og nyde det smukke sjællandske landskab (mod gebyr).

De fleste åbningsdage arrangeres gratis rundvisninger på museet hvor du kommer bag afspærringerne og bl.a. kan se værkstedet og de sporvogne, som er under restaurering eller afventer restaurering.

Åbningstider:
Se åbningstiderne ved at følge dette link ->

Bemærk venligst:

- Der tilbydes ikke ledsager ordning.
- Billetten er gyldig til en vilkårlig dag i indeværende sæson.
- Husk at holde dig opdateret på åbningstiderne, inden du besøger os.
- Hele billetten indløses på én gang.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm
Skjoldenæsvej 95, 4174 Jystrup