Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

I hele juli måned kan du tage familien i hånden og nyde en dejlig sommerdag på Esrum Kloster & Møllegård. Her kan I komme på en sjov og lærerig rejse til Alkymisternes skole, hvor I skal mestre de fire elementer: vand, jord, ild og luft. Når I har bevist, at I er værdige lærlinge, får I adgang til den berømte alkymist Nicholas Flamels hemmelige rum, hvor I skal løse en sidste opgave, der giver jer et svendebrev, så I kan kalde jer ægte alkymister!

Kom i lære som alkymist – og gå i fodsporene på Nicholas Flamel
En alkymist er en slags troldmand og videnskabsmand, som stammer helt tilbage fra middelalderen. De forstår at udnytte naturens kræfter, og mener at alt natur er bygget op omkring de fire elementer: jord, ild, luft og vand.
Denne sommer søger den berømte alkymist Nicholas Flamel efter lærlinge. Han vil gerne give sin viden videre og lære børn, unge og voksne på Esrum Kloster & Møllegård at mestre de fire elementers kraft. Du og din familie kan derfor indskrive jer i skolen for alkymister og lære at være en rigtig alkymist.

Lær at mestre de fire elementer vand, luft, ild og jord
I Alkymisternes skole skal I vise, at I mestrer de fire elementers kraft. Hvilken kraft har vand, ild, jord og luft? Og hvordan mestrer vi mennesker den kraft? Det skal I bevise gennem en række sjove aktiviteter, hvor I får elementet mellem hænderne og skal prøve at styre det. Vi skal fx lære at tænde ild og bruge ilden til lave popcorn. Nicholas Flamels nøglebærere (Esrum Klosters formidlere) står klar til at hjælpe jer undervejs.

Derudover skal I bruges jeres sanser til at finde frem til særlige tegn, som skal bruges i den allersidste opgave. I skal smage, høre, se og røre jer frem til det rigtige svar.

Find frem til Flamels hemmelighed, og få dit helt eget svendebrev
Når I har bevist, at I kan mestre de fire elementers kraft, får I adgang til Nicholas Flamels hemmelige rum. Her skal I bruge alt hvad I har lært til at løse koder. Undervejs får I hjælp af kodehjul og andre mystiske ting, der måske gør, at I til sidst kan åbne kisten til Nicholas Flamels hemmelighed. Når I har vist jer værdige og har bestået denne sidste prøve, får I jeres helt eget svendebrev, og kan nu kalde jer for Alkymister!

Målgruppe: Børn 5 – 12 år og deres familier.

Få udleveret jeres ”skolebog” i butikken, hvor man også køber entré.

Prøv også den nye digitale rejse i landskabet
Sommerferieaktiviteten er inkluderet i den alm. entrébillet til klosteret, hvor du kan opleve alle vores udstillinger. Vi har i foråret 2023 lanceret en helt ny digital oplevelse: Esrum Klosters storhed og fald.  I får udleveret en IPad ved entrékøb, og skal derefter genrejse det oprindelige klosterkompleks via 3 forskellige spots i landskabet. På rejsen bliver I guidet af ”ånden fra Esrum Kloster”, levendegjort af Lars Mikkelsens stemme.

Sommerlandskab og naturlegeplads
Esrum Kloster & Møllegård ligger i noget af Nordsjællands smukkeste natur. Det er derfor oplagt at gå en lille tur i området. I butikken kan I hente inspiration og forskellige kort over både korte og længere ture.

Ved siden af klosteret ligger Naturlegepladsen, som altid er et stensikkert hit hos børnene. Der er svævebane, overdimensioneret dueslag, gynge, cross-fit bane og meget mere. Her kan I også sidde i læ og spise medbragte madpakker.

Sommerfrokost, is og klosterbutik
Møllecaféen byder som altid på lokalproducerede måltider – lavet fra bunden. Prøv den varmrøget laks, som røges i egen røgovn, eller en klassisk frokosttallerken, som både findes i en voksen- og børneudgave. Caféen har også kolde og varme drikke, ligesom de har et stort udvalg af kager.

Slut af med et besøg i Klosterbutikken, der både har noget for mor, far og børn på hylderne. Her finder man legetøj, bøger, øl, sæber, franske delikatesser og alt muligt andet.

 

 

Entré:
Voksen (inkl. entré til udstillingerne): 95,-
Barn (5-18 år, inkl. entré til udstillingerne): 65,-
Barn (0-4 år): Gratis

Køb billet i Klosterbutikken på dagen. 

Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11-12, 3230 Esrum, Græsted