Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Slåbrock Trio

50 års fødselsdag

2024 er året, hvor det efterhånden legendariske navn i dansk musik, Slåbrock, kan fejre 50 års fødselsdag. Dannet som hygge-band i januar 1974 – og med debut på scenen som opvarmning for selveste Sebastian i november samme år. Resten er historie – i hvert fald for de fans, der trofast har lyttet til og moret sig over bandets festlige musik i mange stilarter og ikke mindst grundlæggeren Kjeld Torbjørns utallige, finurlige og satiriske tekster om stort og småt i det danske samfund.

– Og det er ikke kun oldinge på min alder, der følger os, siger den 77-årige Torbjørn, der ubeskedent kalder sig Danmarks ældste aktive rocksanger. – Vores stampublikum har sørget for god opdragelse af deres børn og børnebørn, så vi har den glæde at spille koncerter for flere generationer. Det er SÅ fedt! Og så møder vi jo også ind imellem et yngre publikum, der ikke aner, hvem Slåbrock Band er. Det finder de så ud af – og opdager tit, at de alligevel kender et par af sangene.

I dag omfatter navnet Slåbrock to konstellationer: En akustisk trio – og et fem mands band med fuld power. Her er det altså trioen, det drejer sig om.

Slåbrock Trio blev etableret i 2010 med ønsket om at kunne tilgodese et mindre publikum i et mindre lokale, og både de gamle og nye Slåbrock-sange spilles på akustiske guitarer og dobro. Stemningen ved disse koncerter er ofte meget hed og intens – og humør-fyldt.. Kjeld Torbjørn har i alle årene været primus motor i koncernen, og på scenen har han forrygende godt selskab af de ikke så lidt yngre Ole Albrechtsen, guitar og dobro, samt Torkild Mørch Albrechtsen, guitar.

 – Engang spillede jeg for at kunne leve ubekymret, nu spiller jeg for at kunne dø lige så ubekymret, griner Torbjørn.

De 50 år fejres med koncerter, hvor de gamle klassikere får lov at fylde mest i repertoiret. Der skal startes en To Gears Disella, der skal skydes med lukkede øjne, Bondemand Jensen skal ha’ én over nakken, Bette Kurt skal roses for kreativ leg og Erna får det altafgørende spørgsmål: Er min ring mon for stram til din finger?

Med i alt tre LP-plader og fire CDer samt en række singler er der sange nok at plukke til jubilæums-buketten.


Dato og tidspunkt: Søndag 10. november 2024 kl. 14.00
Dørene åbner: Kl. 13.00
Koncerten foregår i koncertsalen og prisen er inkl. kaffebord i pausen.
Ca. varighed af arrangementet: 2 timer
Bemærk venligst: Unummererede siddepladser
Billettyper: Standard billet: 150,- kr. + billetgebyr. (10.-)

Kulturcenter Jammerbugt
Søparken 2, 9440 Aabybro