Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation
En af landets fineste jazzsangerinder gæster Paletten

Nu vender en af Danmarks skønneste jazzsangerinder tilbage til Paletten med endnu en stemningsfuld og nærværende koncert. Sinne Eeg har gennem de seneste år markeret sig som en af de betydeligste jazzsangerinder i Europa med en rytmisk sikkerhed, en uovertruffen harmonisk sans og en sikker og charmerende sceneoptræden, hvor hun griber helt ind og klemmer fast om sjælen med sin vidunderlige stemme og store musikalitet.

Stilen er moderne og nordisk i tonen, men med klare referencer til ”de store” jazzsangerinder indenfor jazz- og swingtraditionen.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som også kommer til udtryk ved, der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun jævnligt turnerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg modtog i 2014 den prestigefyldte Ben Webster Prisen og udgav samme år et nyt album, ”Face The Music”, som indeholder et mere sprudlende og udadvendt repertoire end hendes tidligere udgivelser. Gaffa gav ”Face The Music” fire stjerner og beskrev Sinne Eeg, som en sangerinde, der formår at nuancere og udfordre musikken.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd’en “Waiting For Dawn” i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af Cd’en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser; Holstebro Kommunes Musikpris 2007, DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for “Bedste Jazz Vokal Album 2010” for albummet ”Don’t Be So Blue”.

I 2015 udgav Sinne Eeg endnu et album ” Eeg Fonnesbæk” i samarbejde med bassist Thomas Fonnesbæk. Med en flot anmeldelse på 5 ud af 6 stjerner i Gaffa kom de to artister godt fra start: ”Minimalisme rummer den risiko, at et album som helhed kan blive kedeligt, men det sker ikke for Sinne Eeg og Thomas Fonnesbæk. De to synes tværtimod – med deres nøgne tilgang til materialet, deres eminente samspil og deres fint afstemte klange – at åbne til et farverigt indre, som changerer i utallige farver. Deres forehavende er kunstnerisk udfordrende, men de formår at få det bedste frem i hinanden, hvorfor denne anmelder må konkludere, at ”Eeg Fonnesbæk” er et af den prisvindende Sinne Eegs bedste albums til dato. ”Eeg Fonnesbæk” er smukt, varmt, mange facetteret. En lise at lytte til. Teknisk overskudsbetonet, kunstnerisk rundet af autoritet.”


Dato og tidspunkt: Torsdag d. 2. februar 2017 kl. 20.00
Dørene åbner: kl. 19:00.
Ca. varighed af arrangementet: 2½ timer
Bemærk venligst: Siddepladser
Billettyper: Standard billet: 165,- kr. + gebyr.

Paletten
Vesterbrogade 10, 8800 Viborg