Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Ole Kock Hansen & Thomas Fonnesbæk - Remembering Niels Henning Ørsted Pedersen

Line-up: Ole Kock Hansen (piano), Thomas Fonnesbæk (bass)

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk spiller musik med rødder i den Nordiske folketone. Man fornemmer de norske, høje fjelde og de dramatiske fjorde, det svenske strejf af melankoli, den islandske brusen fra Atlanterhavet og det danske solglimmer i en nyudsprungen, lysegrøn bøgeskov. Men først og fremmest spiller de improviseret jazz på et meget højt plan.

Både Thomas og Ole har et specielt forhold til den nu afdøde bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP), der gjorde dansk jazz og især Jazzhus Montmartre internationalt kendt. Ole Kock Hansen var NHØP´s nære samarbejdspartner, især om den danske tone i jazzen. Og Thomas Fonnesbæk har ikke kunnet undgå̊ at have NHØP som forbillede.

Også valget af koncertens numre minder os om NHØP, idet flere af dem er skrevet af netop ham. Man vil ganske sikkert bemærke Koch Hansens harmoniske rigdom og perlende højrehåndsspil i de ofte enkle temaer. Men også Fonnesbæks evne til at binde musikken sammen med sin mørke, plastiske tone og sit rytmiske spil vil imponere.

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk repræsenterer hver sin generation i dansk jazz. Kock Hansen har sat et uudsletteligt præg på dansk jazz siden slutningen af 60’erne og har inkorporeret den nationale danske musikarv i jazzen. Fonnesbæk glimrer som den yngre generation ved sin uovertrufne, instrumentale teknik, men også ved at bygge videre på den tradition som Koch Hansen-generationen har lagt.

Doors open 19:30

No intermission/pause

Garnisonskirken
Sankt Annæ Pl. 4, 1250 København