Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Hvordan opstod Mosten Raceday?
Det hele startede med noget praleri i baren fredag aften, inde i Mostens gamle klubhus, over nogle øl. Der var altid diskussion og snak om, hvorvidt det var Klaus` Norton Commando, der var den hurtigste, eller det rent faktisk var Johns Triumph Bonneville, der bare rykkede for vildt. Jo flere øl, jo vildere praleri. Sent på natten, måske et godt stykke ud på morgenen, blev parterne enige om, at de hellere måtte få sagen afgjort. øllet var stadig i blodet og det samme var gejsten til at prøve kræfter. øllet fik lov til at dampe af og gejsten forblev i kroppen, inden der blev linet op på den ca. 2,5 m brede dragracing strip bag klubhuset. Flere af klubmedlemmerne mødte også op til start for at teste deres mc. Mostens klubmesterskab i dragracing var en realitet og alle fik fyret den af den sensommerdag i ’92. Hvem der egentlig vandt mesterskabet er for længst glemt og om det var en Norton eller en Triumph der var den vildeste på banen, huskes kun af ejeren og ellers forlængst fortrængt.

Året efter gentog vi dagen med at finde årets hurtigste motorcykel i Mosten. Rygtet havde bredt sig ud i naboklubberne, idet flere havde fundet vej til Mosten for at få testet deres motorcykel. Samtidig havde vi arrangeret stockcarrace naboklubberne imellem, hvor alle skulle stille med et par biler til formålet. Den lokale skrothandler havde kronede dage, da der var blevet købt godt ind af gamle bilvrag. Nogle havde lige brugt et par timer til at mo-dificere bilerne, så køleren ikke sad så udsat og der var flere kreative køretøjer indblandet i løbet, som blev behørigt afsluttet ved at futte alle bilerne af. Ingen havde i ’92 drømt om, hvad der godt 20 år senere ville blive stillet an den selv samme weekend i Mosten, for at afvikle race på Bode Engvej. Vejen var dengang en temmelig forhutlet markvej på 2,5 meter i bredden og med masser af sætningsskader efter vinterens frostsprængninger og havbundens forgæves forsøg på at gennembryde det tynde lag asfalt og ingen havde forestillet sig, at den skulle blive kimen til Mosten Raceway og dermed Mosten Raceday.

Frøet til Mosten Raceday blev sået den september formiddag i 1992, da vi fyrede op for alt vores gamle jern for at se hvem der havde Mostens hurtigste motorcykel. I 1994 blev Raceday skabt og klubmesterskaberne gled ud. Medlemmerne havde nu rigelig at gøre med at afvikle Raceday og servicere de mange gæster på pladsen. Udviklingen har været konstant siden den spæde start i 1992.

Vi henviser til yderligere information på hjemmesiden.

Bemærk: Morgenmadsbilletter købes på pladsen.

Mosten Raceday
Bode Engvej 15, 8950 Ørsted