Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

I forløbet Mindful Fælleslæsning tager vi på opdagelsesrejse i litteraturen for at få øje på, hvordan vi oplever os selv og hinanden og det at være menneske i det hele taget. Over fire aftner mødes vi om højtoplæsning og fællessamtale om en novelle og et digt ud fra metoden Guidet Fælleslæsning kombineret med mindfulnesspraksissen Wheel of Awareness. Vi skal lægge mærke til, hvilke kropslige fornemmelser, stemninger, følelser og tanker, teksterne vækker i os, og om vi genkender teksternes temaer fra vores eget liv og vores fælles liv. Forskning viser, at denne proces er med til at oplive og integrere de ubevidste erfaringer, som præger vores overbevisninger og opfattelser af os selv og andre. Og at denne indsigt i hvad der kan skille os ad, også kan vise os, hvordan vi dybest set er forbundet med hinanden og livet omkring.

Wheel of Awareness er udformet af Daniel Siegel, professor i psykiatri og medstifter af The Mindful Awareness Research Center på UCLA. Astrid Wagner Olsen uddannet læseguide og har de seneste tre år ledt læsegrupper i Guidet Fælleslæsning. Herudover er hun lærer og kandidat i Dansk Didaktik, hvor hun skrev sit speciale "Når kroppen læser med" i samarbejde med Læseforeningen og et pilotstudie af Guidet Fælleslæsning i skolen. Hun indleder de fire aftener med et lille oplæg om indholdet i Wheel of Awareness.

Til den første workshop d. 7 marts er temaet: Når kroppen læser med

-    Ydre og indre sansninger som fortællinger om vores unikke oplevelser af teksten - og livet.

-    “The triangle of human experience: Mind, relationships and embodied brain”.

-    ” Mind is bigger than the brain, self is larger than the body”.

Sted: Fjordsgade forenings og fritidshus lokale 2.1
Tidspunkt: 19.00-21.30
Underviser: Astrid Wagner Olsen og Nana Nikoline Boller
 
DELTAGELSE OG MEDLEMSKAB:
Du optages som medlem i foreningen “Livet er en højskole”, når du deltager i et kursus. Medlemskabet er inkluderet i kursusprisen, og gælder 1 år. Ønsker du at opsige dit medlemskab, er der ikke nogen omkostninger eller bindingsperiode. 2 måneder inden udløb af dit medlemskab vil du modtage en mail, hvor du aktivt skal tage stilling til, om medlemskabet skal fornyes.
I forbindelse med kursustilmelding beder vi om dit navn, adresse, fødselsdato, og telefonnummer. Informationerne opbevares og anvendes til legale formål herunder udbetaling af tilskud til børn, unge og seniorer.
Du har mulighed for at anmode om at deltage på et kursus uden at blive optaget som medlem. Der vil fra kursus til kursus være et mindre tillæg i prisen, såfremt du ønsker at deltage uden medlemskab.
 
 
MEDLEMSFORDELE:
Adgang til højskolens kurser, 10 % rabat i Café Gaya (som du finder i Fjordsgade forenings- og fritidshus, hvor mange af kurserne afvikles), højskole pris til dig og ledsager til fællesspisning den første mandag i måneden på Café Gaya, hvor vi serverer et nærende økologisk, vegetarisk måltid ved langborde samt adgang og stemmeret til den årlige generalforsamling.

Fjordsgade forenings og fritidshus
N.J Fjordsgade 2B, lokale 2.1, 8000 Aarhus C