Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Kunsten at glædes i kor - En Lærke Letted' 

- Lettere coronaforsinket markering af 75-året for Danmarks Befrielse

- I anledning af 75-året for Danmarks befrielse inviteres publikum til en ganske særlig aften med KUNSTEN AT GLÆDES I KOR, der blander koncert, fællessang og fællesskab om velkendte såvel gamle som nye sange og musik om besættelse og befrielse.

Her er London
... I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark havde overgivet sig.”

Klokken 20:35 d. 04. maj 2020 er det præcis 75 år siden frihedsbudskabet røg ud i æteren, og efter 5 mørke år under Tysk besættelse var Danmark atter et frit og selvstændigt land. Dette markeres med et brag af en koncertforestilling, der blander koncert og fællessang, hvor publikum skiftevis vil opleve dels at blive suget ind som en aktiv del af i koncerten, og dels at kunne læne sig tilbage, lytte og svømme hen i smukke melodier, tankevækkende tekster og stemningsfulde lydbilleder.

Fællessang
Koncerten vækker mindelser til de historiske Alsangsstævner, der fandt sted i de første år af den tyske besættelse af Danmark 1940-45. På stævnerne sang tusindvis af deltagere fædrelandssange og gav derigennem udtryk for sammenhold mod besættelsesmagten. Publikum inviteres derfor til at synge med på velkendte sange som Man Binder os på Mund og HåndDet Haver Så Nyligen Regnen og En Lærke Letted' (Danmark Frit).

Besættelse og befrielse
Ligesom en hel nation kan være besat og blive befriet, således kan også det enkelte menneske opleve det samme. Udover de velkendte, traditionsrige fællessange byder repertoiret derfor også på musik af nyere dato om individets oplevelse af besættelse og befrielse. Om lys og mørke. Om overmagt og oprør. Om krig, fred og kærlighed. Om bundethed og forløsning. Om at være fanget og blive fri.

Lys og mørke
Om aftenen den fjerde maj sætter vi lys i vinduet for at mindes meddelelsen om den tyske kapitulation. Den glædelige nyhed fik mange danskerne til at rive mørklægningsgardinerne fra vinduerne og lade lyset strømme ud i gader og stræder. Overgangen fra lys til mørke markeres ved koncerten med et stemningsfuldt lysdesign, der akkompagnerer og understreger stemningen i musik og fællessang.

Alle blandt publikum inviteres naturligvis til at medbringe (kunstige) stearinlys til koncerten.
Det bliver en ganske særlig aften!

Besætning: Signe Juhl (vokal & piano), Inger Juhl (vokal & cello), Janne Hagen Therkildsen (vokal & piano), Bo Møller (guitar), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (vokal & trommer)

Dato og tidspunkt: Tirsdag 3. maj 2022 kl. 20.00
Dørene åbner: kl 19.00
Ca. varighed af arrangementet: 2 timer
Bemærk venligst: Unummererede siddepladser
Billettyper: Standard billet: 200 kr. inkl. gebyr.

Kulturcenter Jammerbugt
Søparken 2, 9440 Aabybro