Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation
Foredrag med Marie Koch og Ane Cortzen

Tekstil-aktivisme, guerilla-strik, yarn bombing, strikkegraffiti og rebeller er omdrejningspunkterne, når strikkeforsker Marie Koch og tv-vært Ane Cortzen går på scenen til Masker i Marsken.

Fænomenet yarn bombing eller guerilla-strik begyndte som et undergrundsfænomen, en international “guerilla”-bevægelse, der siden har vokset sig til en internationalt udbredt udtryksform med kunstnere i alle aldre, nationaliteter og køn, som skaber kunstværker af garn for derefter at “donere” dem til det offentlige rum.

Håndværket bruges også til såkaldt tekstil-aktivisme, hvor formålet er at kommunikere politiske og æstetiske budskaber gennem garnet.

Alt dette, og meget mere vil strikkeforsker Marie Koch gøre os meget klogere på i dette foredrag, som tager afsæt i hendes ph.d.-afhandling ”Jeg strikker, derfor er jeg!” Læring og identitet i uformelle læringsrum. I selskab med tv-vært Ane Cortzen folder Maria Koch det aktuelle og spændende tema ud på scenen, hvor der også bliver plads til sjove anekdoter og masser af vitaminer til strikkehjernen.

Vi serverer selvfølgelig et glas lokalt producerede bobler til, ligesom lokale gin-destillerier byder på smagsprøver og Maskegin efter arrangementet.

Kom med til en helt anderledes og super hyggelig aften i Kulturhuset Schweizerhalle, hvor din kreative strikkehjerne helt sikkert vil blive inspireret til nye måder, du kan bruge garn og håndarbejde på. Du kommer helt sikkert ikke til at kede dig!

Husk at denne billet kun er gyldig med enten partout- eller dagsbillet

Kulturhuset Schweizerhalle
Ribe Landevej 39, 6270 Tønder