Arrow down Search Shopping cart Link arrow right facebook linkedin facebook messenger mail minus plus Information Location Calendar Home Ticket
  • Beskrivelse
  • Praktisk info
  • Lokation

Besøg landevejs røveren Jens Langknivs tilflugtssted dybt under jorden i de lave kringlede gange i Daugbjerg Kalkgruber.

Daugbjerg Kalkgruber er Skandinaviens ældste kalkgrube. Her er brudt kalk til byggeri, helt tilbage til den tidlige middelalder. Kalkgruben fremstår i sin oprindelige form, hugget og båret ud af kalkminearbejdere.

Nyd naturen i skoven, besøg vores cafe med billige priser, lad ungerne gå på opdagelse både over og under jorden. Vi har troldejagt i skoven for hvor alle aldre kan være med.

Hunde er meget velkommen i snor.


Her er stor mulighed for at opleve flagermus på nært hold, i sæsonen. Der overvintrer imellem 17-20.000 flagermus i gruberne

Daugbjerg Kalkgruber er beliggende midt i den særdeles smukke og egenartede Dybdalskov, som er en Habitat 2000 fredning.

Se hjemmeside for åbningstider og følg os på facebook og instagram


Bemærk venligst:
- Handicap ledsagere får gratis adgang ved fremvisning af gyldigt ledsagerkort.

- Stort parkerings område forefindes i udkanten af skoven, herfra er der ca 600 meter til Skovhytten og indgangen til Daugbjerg kalkgruber. For gangbesværede anbefales det, at kører helt frem til Skovhytten via den lille skovvej (der står skilt til handicapparkering)

- Skovhytten som ligger i forbindelse med kalkgruben sælger kolde og varme drikke samt snacks, souvenirs mm. Endvidere forefindes picnic område med borde og bænke og toiletter med koldt vand. Udendørs grill kan benyttes efter aftale.

- Jens Langknivs Skattespor og overnatning i gruben bookes direkte på telefon +45 40551703

Daugbjerg Kalkgruber
Dybdalsvej 18 C, 8800 Viborg