A Circle Of Friends kendte hinanden fra diverse forskellige sammenhænge, men blev bragt sammen af kærligheden til den organiske, håndlavede musik, den fortællende sangskrivning, de delikate vokalharmonier og americana genrens direkte udtryk.
Det startede ved musikskolens forårskoncert i 1972. På scenen stod et hold af drenge på 11-12 år med, hver deres spanske guitar. Der står ikke klart, hvem alle drengene var, men en af dem var Alex Nyborg Madsen. Og der, midt i hans meget overkommelige solo i sangen Tom Dooley, stod det lysende klart for ham, at det med at stå på en scene, føltes 100% rigtigt.
I de mange år der er gået siden, har Alex stået på de fleste scener i landet med forskellige bands, der har været vidne om en musikalsk nysgerrighed, der har strittet i mange retninger. Han har stået i front for Witch Cross, der spillede heavy metal, Harlot, der spillede højt hårs rock, Savage Affair, der dyrkede den iørefaldende rock, Led Zeppelin Jam, der forklarer sig selv og Sing Sing Sing, der opererer imellem 70’ernes californiske rocklyd og den nyere americana. Nu bliver ringen sluttet med det nye band A Circle Of Friends.
Kald det americana, roots, alt-folk eller alt-country. Universet er overvejende akustisk, håndspillet og med de gode sange i højsædet. Kærligheden til folk og country har altid været der. Måske vækket af de Lee Hazlewood plader, Alex’ svoger havde med hjem fra ophold på de amerikanske baser i Grønland og de første guitarakkorder, der blev brugt til at spille Donovan eller Whiskey In The Jar. Nu er det tid af kaste sig helhjertet i den gamle kærlighed. I tråd med folkemusikkens oprindelige rolle, hvor sangene rejste fra by til by med gode historier; eller bare gode sange, man kunne lære hurtigt at synge med på og danse og drikke til, vil det nye band blive en slags levende radioudsendelse. Vi spiller bare sangene selv og fortæller historierne til.
Alex Nyborg Madsen har samlet et band af yngre musikere, der alle nærer en dyb og ægte kærlighed til alt, falder under kategorierne country og folk og det er de akustiske strengeinstrumenter, der dikterer lyden. ACOF's to kvindelige medlemmer, Thea Damgaard og Julie Krogsbøll, er erfarne musikere med et talent for at kombinere deres lidenskab for rejse med musikalsk udforskning. De har turneret og optrådt i Irland, USA og Canada, alt imens de lod sig inspirere af forskellige kulturelle strømninger. Resten af bandet, bestående af Morten Overgaard, Asger Søgaard Hajslund og Emil Meinild, bringer en bred vifte af erfaringer fra forskellige musikalske baggrunde og genrer til ACOF's lydunivers.